Πολιτική

«Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown οι Σέρρες», δήλωσε ο Απ. Τζιτζικώστας

Στην έναρξη της σύσκεψης υπό τον Ν. Χαρδαλιά

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÓÕÓÊÅØÇ ÓÔÇÍ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÊÅÍÔÑÉÊÇÓ ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ ÃÉÁ ÔÏÍ ÊÏÑÙÍÏÚÏ ÐÁÑÏÕÓÉÁ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÏÕ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÍÉÊÏÕ ×ÁÑÄÁËÉÁ(ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στον δήμο Σερρών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι η πόλη και η περιφερειακή ενότητα γενικότερα, βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη μέτρων που οδηγούν σε καθολικό lockdown.

Ο κ. Τζιτζικώστας, στην έναρξη της ευρείας σύσκεψης φορέων που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην αντιπεριφέρεια Σερρών παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά και Παναγιώτη Αρκουμανέα, τόνισε ότι το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού εστιάζεται κατά 90% στο δήμο Σερρών.

«Η αύξηση των κρουσμάτων είναι μεγάλη και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από όλους, η πόλη των Σερρών θα περάσει στο επόμενο επίπεδο 4», τόνισε ο. Τζιτιζκώστας.

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, «από τα συνεχή μέτρα που εφαρμόζονται, όμως μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή ικανή φαρμακευτική αγωγή απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας γιατί μόνο έτσι θα μειώσουμε την έξαρση της πανδημίας».

Δείτε επίσης