Πολιτική

Στ. Πέτσας στο vradini.gr: Το λιανεμπόριο θα δουλεύει

Ο περιορισμός στις μετακινήσεις μεταξύ νομών είχε εξεταστεί ως μέτρο αλλά απορρίφθηκε - Τώρα με τα νέα δεδομένα σύμφωνα με πληροφορίες πέφτει ξανά στο τραπέζι

petsas-lockdown

Της Ειρήνης Μπέλλα

Το λιανεμπόριο θα δουλεύει και δεν θα κλείσει ακόμη και σε ορισμένες περιοχές επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα. Σε ερώτηση του vradini.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ήταν σαφής:

«Το λιανεμπόριο δεν είναι μια πηγή που να προκαλεί ανησυχία για την υπερμετάδοση του ιού. Άρα και στις κόκκινες περιοχές το λιανεμπόριο θα δουλεύει. Τέτοιου είδους μέτρα λαμβάνονται και σε άλλες χώρες. Άρα ορισμένοι τομείς και με χειρότερη επιδημιολογική εικόνα μπορεί να μην πληγούν τόσο πολύ και άλλοι να πληγούν. Κάθε φορά θα αξιολογούμε τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία γιατί έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτούμε τις ανάγκες που έχει το κράτος αυτή την περίοδο με ιστορικα χαμηλά επιτόκια από τις αγορές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε στο μέλλον να υπάρξει περιορισμός της κυκλοφορίας για άνω των 65, όπως και να κλείνουν τα καταστήματα του υγειονομικού ενδιαφέροντος πιο νωρίς από τις 12 τα μεσάνυχτα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr προβληματίζει την κυβέρνηση η επιδημιολογική επιδείνωση στο νομό Σερρών και εξετάζεται αν αυτό έχει σχέση με τους όμορους νομούς.

Ο περιορισμός στις μετακινήσεις μεταξύ νομών είχε εξεταστεί ως μέτρο αλλά απορρίφθηκε. Τώρα με τα νέα δεδομένα σύμφωνα με πληροφορίες πέφτει ξανά στο τραπέζι.

Δείτε επίσης