Πολιτική

Ψηφίστηκε ο πτωχευτικός από τη Βουλή

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας θεσμοθετείται πλέον ως μια πάγια πολιτική κοινωνικής προστασίας

ÂÏÕËÇ - ÓÕÍÅ×ÉÓÇ ÔÇÓ ÓÕÆÇÔÇÓÇÓ ÊÁÉ ØÇÖÉÓÇ ÔÏÕ Í/Ó ÔÏÕ ÕÐ. ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ

Με 158 ψήφους της ΝΔ έγινε νόμος του ελληνικού κράτους το νομοσχέδιο «δεύτερης ευκαιρίας» για τη ρύθμιση οφειλών. Στην ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων που είχαν προκαλέσει ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, 158 βουλευτές υπερψήφισαν, ενώ 140 βουλευτές καταψήφισαν

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας θεσμοθετείται πλέον ως μια πάγια πολιτική κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών.

«Αποτελεί ένα μόνιμο πρόγραμμα. Δεν έχει διάρκεια ή προθεσμία λήξης», είπε και πρόσθεσε πως παρέχεται συνολική λύση στο πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών, ενώ θεσμοθετείται, πλέον, εξωδικαστικός μηχανισμός, με αποπληρωμή σε έως 240 δόσεις, για χρέη προς τράπεζες, διαχειριστές δανείων και Δημόσιο.

«Παρέχουμε μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία στον οφειλέτη, ώστε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα χωρίς χρέη», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «όσο εμείς θα στρέφουμε το βλέμμα μας, με τόλμη και ρεαλισμό, στο μέλλον, θα αφήνουμε την αντιπολίτευση, να "στρουθοκαμηλίζει" αμήχανα και ανεύθυνα, στο παρελθόν».

Δείτε επίσης