Πολιτική

Λ. Αυγενάκης: «Εκσυγχρονίζουμε και ενισχύουμε το πρόγραμμα άθλησης για όλους»

Τι είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού για την τροπολογία που κατέθεσε

1

Στην παρουσίαση της τροπολογίας που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, προχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε πως «σε συνεργασία με τους ΟΤΑ δίνουμε τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους για άθληση ενώ αναπτύσσουμε ειδικά προγράμματα για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι συνταξιούχοι, οι έγκυες, οι Ρομά, οι φυλακισμένοι. Σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ ενισχύσαμε το προσωπικό των ΟΤΑ με γυμναστές για την ανάπτυξη και άλλων προγραμμάτων άθλησης για όλους. Σε συνεργασία, επίσης, με το υπουργείο Εσωτερικών κατασκευάζουμε νέες ή βελτιώνουμε και εκσυγχρονίζουμε υφιστάμενες αθλητικές υποδομές, προϋπολογισμού πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό έργο με εθνική, βαλκανική και πανευρωπαϊκή διάσταση -όπως είπε- που θα γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών και πρόκειται για την κατασκευή του πρώτου στην Ελλάδα Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου. «Έως τέλος του μήνα ολοκληρώνονται οι μελέτες αυτού του πολύ σημαντικού και εμβληματικού έργου για την κυβερνητική μας πολιτική» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του ντόπινγκ είπε πως «υλοποιούμε τις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης μέσω της θέσπισης και εφαρμογής του συστήματος αξιολόγησης αθλητικών ομοσπονδιών ΧΙΛΩΝ, με ένα διαφανές και αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης των ομοσπονδιών με απολύτως μετρήσιμους δείκτες, που αποτυπώνει δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες που αναπτύσσουν».


Δείτε επίσης