Πολιτική

Σε διαφορετικές φάσεις το άνοιγμα των σχολείων - Τι είπε η Κεραμέως

Τι αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

ÍÁÕÐËÉÏ - ÁÃÉÁÓÌÏÓ ÓÔÏ 1ï ÃÕÌÍÁÓÉÏ. (Eurokinissi-ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους φορητούς υπολογιστές που διανέμονται στην Ελλάδα, την τηλεκπαίδευση αλλά και αποκάλυψε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σε διαφορετικές φάσεις κατά την άρση του lockdown.

«Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας ότι εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους ο χρόνος που θα επαναλειτουργήσουν.

Σχετικά με την τηλεκπαίδευση, είπε: «Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες είναι πρωτόγνωρο για την χώρα και ουδείς θα πίστευε πριν από μερικούς μήνες ότι λόγω της πανδημίας θα γινόταν η ψηφιακή μετάβαση όλων των σχολείων της χώρας. Την πρώτη ημέρα σύνδεσης των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας, υπήρξαν αρρυθμίες, έπρεπε να συντονιστεί το σύστημα, υπήρχε πανευρωπαϊκό πρόβλημα, όμως δύο εβδομάδες τώρα γίνονται κανονικά τα μαθήματα σε δεκάδες χιλιάδες εικονικές τάξεις καθημερινά. Το ίδιο έγινε και την πρώτη ημέρα σύνδεσης των δημοτικών, υπήρξαν προβλήματα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν κάποια προβλήματα, όμως πλέον τα μαθήματα γίνονται».

Για τις απουσίες των μαθητών, τόνισε και πάλι ότι δεν μετριούνται σε περίπτωση που υπάρχουν τεχνικά προβλήματα αλλά τις υπόλοιπες που πραγματοποιούνται κανονικά τα μαθήματα, τότε είναι υποχρεωτικά.

Για το περιστατικό στην Ηλεία


Δείτε επίσης