Πολιτική

Αναστολή συμβάσεων Νοεμβρίου: Διορία μέχρι τη Δευτέρα

Την Δευτέρα ολοκληρώνεται και η δεύτερη ευκαιρία δηλώσεων αναστολής σύμβασης

720_238877_1135e3f2b3-bc036e7bba372fe4

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων αναστολής σύμβασης για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έμειναν ανοικτές στο lockdown του Νοεμβρίου αλλά είναι πληττόμενες βάσει ΚΑΔ.

Την Δευτέρα ολοκληρώνεται και η δεύτερη ευκαιρία δηλώσεων αναστολής σύμβασης που δόθηκε σε επιχειρηματίες κλειστούς με κρατική εντολή τον προηγούμενο μήνα, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολής μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.

Ειδικά για το Νοέμβριο το ποσό της ειδικής αποζημίωσης είναι 800, εφόσον η αναστολή της σύμβασης διαρκεί ένα μήνα. Σε περίπτωση που η αναστολή δεν διαρκεί ένα μήνα καταβάλλονται 26, 6 ευρώ ανά ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως αν ο εργαζόμενος έχει τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν δεν χρειάζεται να προβεί σε δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμεί να τροποποιήσει μισθώματα ή ΙΒΑΝ. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι που τίθενται για πρώτη φορά σε αναστολή υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο «Εργάνη», μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη. Η δήλωση του εργοδότη είναι απαραίτητη για να πληρωθεί ο εργαζόμενος.

Μέχρι την Δευτέρα συνεχίζονται και οι δηλώσεις αναστολών εργαζομένων από επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανός», καθώς και από επιχειρήσεις που έχουν θέσει σε αναστολή εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Δείτε επίσης