Πολιτική

«Η Ευρώπη να μην στείλει λανθασμένο μήνυμα στην Τουρκία», τονίζει ο Τάσος Χατζηβασιλείου

Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας προσχηματική

Χατζηβασιλείου

«Η Ελλάδα ζητά την εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου του Οκτωβρίου για τις κυρώσεις και, ταυτόχρονα, ζητά ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Μακεδονία της Κυριακής» ο Τάσος Χατζηβασιλείου

Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας προσχηματική.

Επισημαίνει ότι τα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας και άλλων χωρών κάνουν την ευρω-τουρκική διένεξη σύνθετη, σημειώνει ότι στην σύνοδο κορυφής θα δοθεί μια δύσκολη μάχη και προσθέτει: «η Ευρώπη να μην στείλει το λάθος μήνυμα στην Τουρκία. Η γερμανική προεδρία καλείται να σώσει την αξιοπιστία της Ε.Ε».

Ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει ότι η Ελλάδα επιθυμεί μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή και δημοκρατική Τουρκία, που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και υπογραμμίζει ότι «η συμπεριφορά του περιφερειακού νταή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από καμία σύγχρονη δημοκρατική χώρα».

Εκτιμά ότι η αμερικανική στάση μετά την εκλογή Μπάιντεν θα είναι πιο εποικοδομητική, καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αντιλαμβάνεται την αξία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ερώτηση για πανδημία τονίζει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να ανήκει στην κατηγορία των χωρών που πηγαίνουν καλά και στο δεύτερο κύμα σημειώνοντας ότι το δεύτερο κύμα ήταν σφοδρότερο παντού και ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα συστήματα υγείας πιέζονται.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση κ. Χατζηβασιλείου δηλώνει «Φυσικά και θα εμβολιαστώ» σημειώνοντας ότι «όσοι προβληματίζονται, ας αναλογιστούν ότι μέχρι σήμερα τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές. Αν δεν εμβολιαστούμε, ο ιός COVID-19 θα παραμείνει μαζί μας για πολύ καιρό ακόμα».

Δείτε επίσης