Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Γιατί η Φώφη «καθαίρεσε» τον Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος γράφει στο vradini.gr για τους λόγους που οδήγησαν την αρχηγό του ΚΙΝΑΛ στο να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Λοβέρδο

ΚΙΝΑΛ: Γιατί η Φώφη «καθαίρεσε» τον Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Το κτίριο της Χαρίλαου Τρικούπη είναι γεμάτο από αποφάσεις αποπομπής και διαγράφης κορυφαίων στελεχών.

Η αντικατάσταση του Ανδρέα Λοβέρδου από την θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος αλλαγής είναι μια επίδειξη πυγμής από την πλευρά της ηγεσίας του κόμματος.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Γεννηματά ακολουθεί μια τέτοια τακτική απέναντι σε στελέχη του κινήματος που διαφωνούν μαζί της.

Γνωρίζει βέβαια πολύ καλά και αυτή και οι συνεργάτες της πως όσοι έχουν απομείνει στο ΚΙΝΑΛ το έχουν κάνει γιατί διαφωνούν με την ένταξη τους είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην ΝΔ.


Οι πόρτες ήταν πάντα ανοιχτές και από την Κουμουνδούρου και από την Πειραιώς .

Και όσοι ήθελαν να φύγουν έχουν ήδη αποχωρήσει.

Αρά ξέρουν στην Χαρίλαου Τρικούπη πως όσοι αποπέμπονται η διαγράφονται πολύ δύσκολα θα ενταχθούν τώρα πια στα επιτελεία του κ. Τσίπρα η του κ. Μητσοτάκη.

Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Λοβέρδο.


Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι το τελευταίο διάστημα ο πρώην υπουργός είχε ανοίξει τα βιβλία του και τους τηλεφωνικούς καταλόγους και ξεσκόνιζε τις προσωπικές του σχέσεις με στελέχη από όλη την Ελλάδα προκειμένου να συσπειρώσει υποστηριχτές για την κούρσα διάδοχης που θα γίνει στο συνέδριο.

Στην προσπάθεια του αυτή μάλιστα είχε διαφοροποιηθεί ανοιχτά και από την επίσημη γραμμή του κόμματος σε διαφορά θέματα μεταξύ των οποίων και στο θέμα των συνεργασιών με άλλες παρατάξεις.

Όλα αυτά αποτελούν μια πολύ καλή δικαιολογία για την αποπομπή του.

Από την άλλη βέβαια με αυτή την κίνηση της ηγεσίας , ο κ. Λοβέρδος πήρε μεγάλη ώθηση σε εκείνο το κομμάτι της παράταξης που πιστεύει πως μόνο με αλλαγή αρχηγού ο χώρος αυτός θα μπορέσει να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Όλα αυτά βέβαια είναι εσωκομματικές διεργασίες που ελάχιστα ενδιαφέρουν όσους δεν ασχολούνται με τον χώρο αυτό ο οποίος ψάχνει να βρεί την δυναμική του.


Ακόμη κάνεις δεν γνωρίζει αν τελικά θα γίνει και με ποιο τρόπο το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ . Αν θα το επιτρέψει η πανδημία , ίσως όμως και να το προλάβουν ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.

Από την πανδημία κάτι μπορεί να μείνει την επόμενη ημέρα , αν όμως το συνέδριο το προλάβουν οι πρόωρες εκλογές τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για όλους.

Και αυτό δυστυχώς λίγοι το καταλαβαίνουν.

Δείτε επίσης