Πολιτική

Μητσοτάκης – Τσίπρας διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Βουλή για τους εμβολιασμούς

Τι θα πει από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός - Τι θα συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

mitsotakis_tsipras_sigkrousi

Η διαχείριση της πανδημίας, τα προστατευτικά οικονομικά μέτρα και η εξέλιξη της διαδικασίας του μαζικού εμβολιασμού είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα κινηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός στη Βουλή, στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ο οποίος ζήτησε.

Ενώπιον του λαού, θεσμικά, στο Κοινοβούλιο κάλεσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να καταθέσουν τις απόψεις τους και ρεαλιστκές προτάσεις ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός είναι προετοιμασμένος, ο Αλέξης Τσίπρας να ανοίξει τη βεντάλια των θεμάτων και να επικρίνει ως «αποτυχημένη» την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, να επιρρίψει αστοχίες στην επιχείρηση του εμβολιασμού και να αναφερθεί και στην οικονομία. Από την πλευρά του ο κ, Μητσοτάκης δεν σκοπεύει να αφήσει τίποτα αναπάντητο,

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα εξηγήσει πως η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) -είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Επίσης θα τονίσει το ρόλο που έπαιξε η διαχείριση της πανδημίας και την περίοδο των εορτών.

Όσον αφορά την αρχή του προσεκτικού ανοίγματος του λιανεμπορίου θα υπενθυμίσει πως όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα σήμερα, αν συγκριθούν με τα επιδημιολογικά δεδομένα στις 14/12/2020, που ήταν ημέρα που άνοιξε το click away και άλλες δραστηριότητες, είναι καλύτερα. Και πρέπει να είναι γνωστό ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δισ. ευρώ και ίσως και ψηλότερα.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων όσο πλήττονται. Όσον αφορά την επιχείρηση του εμβολιασμού που από αύριο περνά στην κρίσιμη φάση του με την αρχή του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού θα εστιάσει ότι εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Δείτε επίσης