Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι εμβολιασμοί πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα στην ΕΕ (pics)

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός

ÓÕÌÌÅÔÏ×Ç ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÊÕÑ. ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ ÓÔÇÍ ÔÇËÅÄÉÁÓÊÅØÇ ÔÙÍ ÇÃÅÔÙÍ ÔÙÍ ×ÙÑÙÍ ÔÏÕ COVID-19 MANAGEMENT GROUP(EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ)

Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του COVID-19 Management Group συμμετείχε σήμερα (18 Ιανουαρίου) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυτήν, οι ηγέτες εξέφρασαν τις απόψεις τους, όσον αφορά στην επιδημιολογική πορεία στις χώρες τους και για την πορεία των εμβολιασμών.

«Οι εμβολιασμοί πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca, αλλά και των άλλων εταιρειών.

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου θα γίνει τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών της Ε.Ε. για το εμβόλιο και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Sebastian Kurz και Mette Frederiksen αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, με επιστολή στην οποία θα ζητούν την ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca και των άλλων εταιρειών.

Στο «τραπέζι» τέθηκε σήμερα η πρόταση του πρωθυπουργού για ένα Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, η Πρωθυπουργός της Δανίας, Mette Frederiksen, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Erna Solberg, ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας, Andrej Babis, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.


Δείτε επίσης