Πολιτική

Κατρούγκαλος: Διερευνητικές για έντιμη συμφωνία, χωρίς κηδεμόνες και διευρυμένη ατζέντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις διερευνητικές, «γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τον διάλογο, για να επιδιώξουμε λύση στη διαφορά μας με την Τουρκία»

ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÐÅÎ Í. ÄÅÍÄÉÁ ÅÊÐÑÏÓÙÐÙÍ ÔÙÍ ÊÏÌÌÁÔÙÍ ÃÉÁ ÔÏ ÈÅÌÁ ÔÙÍ ÔÇÓ ÅÍÁÑÎÇÓ ÔÙÍ ÄÉÅÑÅÕÍÇÔÉÊÙÍ ÅÐÁÖÙÍ ÌÅ ÔÇÍ ÔÏÕÑÊÉÁ (EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)

Την ανάγκη οι διερευνητικές με την Τουρκία να έχουν ως στόχο μία έντιμη συμφωνία και να πραγματοποιηθούν χωρίς κηδεμόνες και πιέσεις ή διευρυμένη ατζέντα, υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος, οι διερευνητικές δεν ξεκινούν «με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες». «Η Τουρκία εξακολουθεί να προκαλεί, παράλληλα με την επίθεση γοητείας, την οποία επιχειρεί απέναντι στους Ευρωπαίους, παραδείγματος χάριν με την παρενόχληση των πλοίων του Λιμενικού μας στην περιοχή των Ιμίων», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτό είναι εν μέρει και αποτέλεσμα της αποτυχίας του πρωθυπουργού να πετύχει στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο κυρώσεων, που θα λειτουργούσε ως εγγύηση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα».


Δείτε επίσης