Πολιτική

Επικοινωνία Κεραμέως με πρύτανη ΑΠΘ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση

Η υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον πρύτανη άμεση ενημέρωση και υπογράμμισε τη σημασία να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις

ÔÇËÅÄÉÁÓÊÅØÇ ÌÅÔÁÎÕ ÔÇÓ ÇÃÅÓÉÁÓ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÐÁÉÄÅÉÁÓ ÊÁÉ ÔÇÓ ÇÃÅÓÉÁÓ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÔÏÕ ÐÏËÉÔÇ ÃÉÁ ÔÏ Ó×ÅÄÉÏ ÁÓÔÕÍÏÌÅÕÓÇÓ ÔÙÍ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÙÍ ÉÄÑÕÌÁÔÙÍ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Επικοινωνία με τον πρύτανη του ΑΠΘ είχε νωρίτερα η Νίκη Κεραμέως, σχετικά με καταγγελίες πρώην φοιτητριών του πανεπιστημίου για σεξουαλική παρενόχληση.

Η υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον πρύτανη άμεση ενημέρωση και υπογράμμισε τη σημασία να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις.

«Οι καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη Μπεκατώρου πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Κεραμέως.

«Δεν νοείται η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών σε κανένα χώρο, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού, ενός χώρου μάθησης, έρευνας, ελευθερίας λόγου και διακίνησης ιδεών», πρόσθεσε.

«Επικοινώνησα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ ζητώντας άμεση ενημέρωση και υπογραμμίζοντας τη σημασία του να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις. Βάζουμε τέλος στη σιωπή, σπάμε την αλυσίδα του φόβου», κατέληξε στην ανάρτηση η κ. Κεραμέως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης