Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Ταραντίλης να σταματήσει να αναρωτιέται για τις θέσεις μας

Η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

ÔÏ ÍÅÏ ÓÇÌÁ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ-ÐÑÏÏÄÅÕÔÉÊÇ ÓÕÌÌÁ×ÉÁ ÐÏÕ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÅ Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÏÕ ÊÏÌÌÁÔÏÓ ÁËÅÎÇÓ ÔÓÉÐÑÁÓ (EUROKINISSI/ Ã.Ô ÓÕÑÉÆÁ)

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με την οποία απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Αν η ΝΔ είχε ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κλάδος του Τουρισμού θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, και δεν θα εμφάνιζε τη σημερινή ανησυχητική εικόνα".

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ "οι προτάσεις αυτές αφορούν ένα γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού με την επιδότηση εργαζομένων και ανέργων, τη στήριξη των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέα ενίσχυση και την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών στους εργαζόμενους του κλάδου από το κράτος".

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση: "να πάρει πρωτοβουλίες για ένα κοινό υγειονομικό πρωτόκολλο (τεστ, ψηφιακή διευκόλυνση ιχνηλάτησης, μέτρα προστασίας και απομόνωσης) σε όλη την Ευρώπη", "να εξασφαλίσει την προσφορά των αναγκαίων δόσεων και να επιταχύνει τη διαδικασία εμβολιασμού, ώστε να εμβολιαστούν εγκαίρως οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού" και "να ενισχύσει το ΕΣΥ και τους μηχανισμούς επιδημιολογικής επιτήρησης προκειμένου να θωρακιστούν υγειονομικά και οι τουριστικοί προορισμοί".

"Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να μην ανοίγει άκαιρα μια συζήτηση, όπως αυτή για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που δεν έχει νόημα όταν πολλοί άνθρωποι δεν έχουν και, ενδεχομένως μέχρι το καλοκαίρι, δεν θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο", σημειώνει και καταλήγει: "Θα συνιστούσαμε στον κ. Ταραντίλη, λοιπόν, να σταματήσει να αναρωτιέται για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και, αντί γι' αυτό, να προσπαθήσει να μας εξηγήσει ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να μην έχουμε άλλο ένα καταστροφικό καλοκαίρι για τον τουριστικό κλάδο".

Δείτε επίσης