Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Στις 13,9 μονάδες μπροστά η ΝΔ - «Ναι» στην κυβέρνηση από τους πολίτες

Εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη η κυβέρνηση στην πρώτη δημοσκόπηση της GPO για το 2021

dimoskopisi_kalpi

Στην πρώτη δημοσκόπηση για το 2021 προχώρησε η GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η οποία δημοσιεύεται σήμερα και φέρνει τη Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση και με απόσταση 13,9% ποσοστιαιών μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στην πρόθεση ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 37,2% έναντι του 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 6,2%, το ΚΚΕ 6,1%, η Ελληνική Λύση 4% από 3,6% και το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 3%.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση τα κόμματα είχαν σημειώσει ποσοστά όπως: Νέα Δημοκρατία 37,4%, ΣΥΡΙΖΑ 24,3%, ΚΙΝΑΛ 6,2%, ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 3,6% και το ΜέΡΑ25 βρισκόταν κάτω από το 3%.

Πρόκειται για πολύ μικρές μετακινήσεις και μετατοπίσεις που παγιώνουν μια συγκεκριμένη δημοσκοπική εικόνα, στην οποία η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη και ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να αντεπιτεθεί και να εισπράξει την φθορά που δημιουργεί η συνεχιζόμενη υγειονομική και οικονομική κρίση.

Σχετικά με την εμβολιαστική διαδικασία, το 71,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως προτίθεται να κάνει το εμβόλιο μέσα στους επόμενους μήνες, με το 25,7% να αρνείται τον εμβολιασμό.

Αναφορικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το 62,3% κρίνει θετικά τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και ανώτατου χρονικού ορίου φοίτησης, ενώ το 58,4% συμφωνεί με τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Δείτε επίσης