Πολιτική

Αχτσιόγλου: Ύφεση διαρκείας αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική

Τα βέλη της κατά της κυβέρνησης έστρεψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÓÔÇ ÂÏÕËÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÊÕÑÙÓÇ ÔÏÕ ÊÑÁÔÉÊÏÕ ÐÑÏÕÐÏËÏÃÉÓÌÏÕ 2021(ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ/ EUROKINISSI)

«H πολιτική μη ουσιαστικής στήριξης των νοικοκυριών, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που ακολουθεί η κυβέρνηση, οδήγησε τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη το 2020, και το χειρότερο είναι ότι εμμένει στην ίδια πολιτική εμβαθύνοντας την ύφεση», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον "Realfm 97,8".

Η ΝΔ, σημείωσε, «δεν αξιοποίησε τα πλεονεκτήματα της χώρας, η οποία εισήλθε αργότερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην πανδημική κρίση, πέρασε ήπια το πρώτο κύμα και είχε χρόνο να προετοιμαστεί για το δεύτερο».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «ήδη αρχίζουν να κλείνουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και «αν έχουμε μαζικά λουκέτα θα παραχθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι».

Υπογραμμίζοντας τη «μεγάλη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των νοικοκυριών και της καταναλωτικής τους δυνατότητας», τόνισε ότι «το κράτος έπρεπε να προβεί σε δημόσιες δαπάνες για να προλάβει την ύφεση και να συγκρατήσει την κατάρρευση του ΑΕΠ», γιατί «όταν καταρρέει το ΑΕΠ όλα τα υπόλοιπα μεγέθη καταρρέουν μαζί του, αυξάνεται το έλλειμμα και το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ», όμως «η πολιτική της κυβέρνησης οδήγησε στην καταβαράθρωση του ΑΕΠ, η ΝΔ εμμένει στις ίδιες επιλογές και δεν δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας».

Σημείωσε, τέλος, ότι «η Ευρώπη ακολούθησε εντελώς διαφορετική πολιτική από τη χρηματοπιστωτική κρίση που επέμενε σε λιτότητα. Σε αυτή τη φάση ενεργοποίησε εργαλεία πρωτόγνωρης ρευστότητας και επέμεινε σε πολιτικές δημοσίων δαπανών. Ωστόσο, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αξιοποίησε ούτε αυτά τα περιθώρια. Δεν έχω αυταπάτες ότι αυτή η μεταβολή στις ευρωπαϊκές πολιτικές θα είναι μόνιμη, ωστόσο είναι μια ευκαιρία για τις προοδευτικές δυνάμεις να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να διεκδικήσουν αλλαγή στην σκληρή οικονομική πειθαρχία της ΕΕ».​

Δείτε επίσης