Πολιτική

Στόχος Μητσοτάκη η επαφή με την κοινωνία

Ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να μην πέσει στην παγίδα στην οποία έπεσαν, λίγο ή πολύ, σχεδόν όλοι οι προκάτοχοι του

mitsotakis_xairetaei

Μία στρατηγική επιλογή που μπορεί να μην έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα εξαιτίας της πανδημίας έχει κάνει εδώ και μερικές εβδομάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο πρωθυπουργός παρά τις μεγάλες αντιξοότητες λόγω του κορvνοϊού έχει αποφασίσει να μην κλειστεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με άλλα λόγια δηλώνει αποφασισμένος να μην πέσει στην παγίδα στην οποία έπεσαν, λίγο ή πολύ, σχεδόν όλοι οι προκάτοχοι του. Μία παγίδα που έχει ως κεντρικό της στοιχείο την αποξένωση από την κοινωνία.

Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που σκέφτεται και δρα ο κ. Μητσοτάκης επιμένουν ότι δε πρόκειται να κάνει πίσω και όσο μπορεί να παραμένει εκτός του πρωθυπουργικού γραφείου, περιοδεύοντας τη χώρα.

Παρά λοιπόν την άσχημη περίοδο που περνάμε, το ερχόμενο Σάββατο ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Καρδίτσα για να δει από κοντά τις εργασίες αποκατάστασης από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Παράλληλα δε δείχνει να ξεχνάει και τις κομματικές του υποχρεώσεις , εκτιμώντας ότι το κόμμα της ΝΔ δε θα πρέπει να παραμεληθεί, όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν με όλα όσα κόμματα αναδείχθηκαν στην εξουσία.

«...Δυστυχώς το 2020 -λόγω της πανδημίας- ήταν το πρώτο έτος το οποίο δεν καταφέραμε να οργανώσουμε το Τακτικό μας Συνέδριο μέχρι τότε ήμασταν απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία είχα δώσει να κάνουμε ένα συνέδριο το χρόνο και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος του ‘21 θα ξανακάνουμε το Τακτικό μας Συνέδριο...», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της «ψηφιακής» κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ.

Η επαφή με την κοινωνία θα είναι μία από τις παραμέτρους που θα κρίνουν κατά πόσο η ΝΔ θα βγει αλώβητη από την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, κατά την οποία έχει στα χέρια της τη διακυβέρνηση της χώρας.

Δείτε επίσης