Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Καλωσορίζουμε την αλλαγή πλεύσης της Άγκυρας - Να έχει διάρκεια

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, «το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι διερευνητικές επαφές είναι ένα καλό βήμα από μόνο του».

barbitsiotis

Για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία μίλησε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως είπε ο υπουργός, «το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι διερευνητικές επαφές είναι ένα καλό βήμα από μόνο του».

Για το εάν η Τουρκία θα τηρήσει την στάση που έχει τώρα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι μέλει να φανεί. Τόνισε, επίσης, ότι κανείς δεν έχει υπέρμετρη αισιοδοξία για τις διερευνητικές.

«Εμείς καλωσορίζουμε αυτή την αλλαγή πλεύσης της Άγκυρας. Καλωσορίζουμε ότι το Ορούτς Ρέις δεν κάνει τις προκλητικές βόλτες του στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ότι δε συνοδεύεται πλέον από πολεμικά πλοία και ότι η ρητορική από την πλευρά της Άγκυρας είναι μια ρητορική που προσπαθεί να κατευνάσει τον ευρωπαϊκό παράγοντα και να δείξει ότι έχει μια διάθεση καλής συνεργασίας. Το θέμα είναι να έχουν διάρκεια».

Η απειλή των κυρώσεων και το γεγονός ότι το τελευταίο 6μηνο έχουμε 3 Συνόδους Κορυφής, οδήγησε την Τουρκία στο να χαμηλώσει τους τόνους, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Στην περίπτωση που επιστρέψει στις προκλητικές ενέργειες η Τουρκία, θα επηρεαστεί η συμπεριφορά όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλων των ευρωπαϊκών χωρών, όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Δείτε επίσης