Πολιτική

Προβληματισμός για καθυστερήσεις σε εμβόλια και μεταλλάξεις - Στην Καρδίτσα το Σάββατο ο Μητσοτάκης

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι ο στόχος που είχε τεθεί για 200.000 εμβολιασμούς ως το τέλος Ιανουαρίου θα υπερκαλυφθεί

maksimou_emvolio

H καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες και οι μεταλλάξεις του ιού, οι οποίες έχουν αυξημένη μεταδοτικότητα, βρίσκονται στο επίκεντρο του προβληματισμού του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Γι' αυτό και το όποιο άνοιγμα το οποίο επιχειρούμε, θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο. Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητστοτάκης χθες κατά τη διάρκεια ψηφιακής εκδήλωσης της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας. Η ανησυχία επικεντρώνεται και στην πιθανότητα ενός τρίτου κύματος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, με το ζήτημα της καθυστέρησης παράδοσης των εμβολίων από τις φαρμακευτικές, θεωρούν επιτυχημένη την επιλογή τους να κρατούν τα εμβόλια ώστε να διασφαλίζουν την πραγματοποίηση της 2ης δόσης.

Ωστόσο αν συνεχιστεί η αφερεγγυότητα των φαρμακευτικών εταιρειών τίθεται εν αμφιβόλω αν θα μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος για τον εμβολιασμό του 60-70% του γενικού πληθυσμού μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

«Το πότε θα φτάσουμε στο 70% του εμβολιασμού δεν εξαρτάται από εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης.

Πάντως από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι ο στόχος που είχε τεθεί για 200.000 εμβολιασμούς ως το τέλος Ιανουαρίου θα υπερκαλυφθεί ενώ ο μηχανισμός είναι έτοιμος για πολύ περισσότερους εμβολιασμούς καθημερινά.

Είμαστε όμως -όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας- απολύτως εξαρτημένοι από τον αριθμό των εμβολίων που παίρνουμε στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών διαδικασιών.

Στην Καρδίτσα το Σάββατο ο Μητσοτάκης


Πέρα από την αντιμετώπιση των προβλημάτων ο πρωθυπουργός θέλει να παραμένει σε επαφή με τον κόσμο και σε επικοινωνία με τη βάση του κόμματός του. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το ότι μίλησε διαδικτυακά σε 400 περίπου γαλάζια στελέχη.

Το Σάββατο επίσης αναμένεται να επισκεφτεί την Καρδίτσα, εγκαινιάζοντας περιοδείες ανά την περιφέρεια και διαπιστώνοντας ο ίδιος προβλήματα τα οποία υπάρχουν.

Δείτε επίσης