Πολιτική

Βορίδης: «Επιδιώκουμε να χτίσουμε μία κουλτούρα ακεραιότητας στο Δημόσιο»

Απόφαση του πρωθυπουργού η επιστροφή στη λίστα ή η σταυροδοσία στις ευρωεκλογές

Βορίδης: «Επιδιώκουμε να χτίσουμε μία κουλτούρα ακεραιότητας στο Δημόσιο»

Στα τέλη Φεβρουαρίου τοποθέτησε χρονικά την κατάθεση των δύο νομοσχεδίων του υπουργείου Εσωτερικών, που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο και που αφορούν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στο Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη στο ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3».

Ο κ. Βορίδης δήλωσε πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα θεσμοθετημένα όργανα της αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων για τα παραπάνω νομοσχέδια, υπενθυμίζοντας ότι θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση πριν αυτά κατατεθούν στη Βουλή.

Μάλιστα, ο υπουργός ερωτηθείς για την πενταετή θητεία που θεσπίζεται για τους αιρετούς και εάν αυτό επηρεάζει τις Εθνικές εκλογές σημείωσε πως δεν συμπίπτουν και πρόσθεσε: «Είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχει καθαρό αυτοδιοικητικό πεδίο όταν κάνεις εκλογές και αυτό να μην ενέχει χαρακτηριστικά πολιτικής εκλογής, όπως έχουν οι ευρωεκλογές». Παράλληλα, εκτίμησε πως η πενταετία δίνει τη δυνατότητα στους Δημάρχους να εξελίξουν και να υλοποιήσουν το έργο τους.

Υπέρ της λίστας στις ε υρωεκλογές

Δείτε επίσης