Πολιτική

Στη Λέσβο ο Νότης Μηταράκης - Αυτοψία στο Καρά Τεπέ

Στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ βρέθηκε τα μεσάνυχτα ο υπουργός Μετανάστευσης - Για Ανόβερο αναχωρούν σήμερα περίπου 130 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες

mitarakis_lesvos

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης πραγματοποίησε τα μεσάνυχτα αυτοψία στον παγωμένο Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, εκεί όπου λειτουργεί η δομή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων.

Ο κ. Μηταράκης επιθεώρησε τις συνθήκες διαμονής των 7.000 περίπου φιλοξενουμένων αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών και έδωσε σχετικές οδηγίες για την καλυτέρευση τους.

«Οι έκτακτες καιρικές συνθήκες δεν έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Αντιμετωπίζονται, δε, χωρίς να διαταραχθεί η κανονικότητα της δομής» ανέφερε, νωρίς σήμερα το πρωί, ο υπουργός σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ας σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες στους διαμένοντες στη δομή του Καρά Τεπέ έχουν διανεμηθεί κουβέρτες και θερμαντικά σώματα προκειμένου να αντιμετωπισθεί το κύμα ψύχους.

Αναχώρηση για Γερμανία


Στο μεταξύ, σήμερα στις 10.30 το πρωί, αναχωρούν με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με προορισμό το Ανόβερο της Γερμανίας 30 οικογένειες, περίπου 130 άτομα, αναγνωρισμένων προσφύγων που σήμερα διαμένουν στη Μυτιλήνη. Οι πρόσφυγες που θα μετεγκατασταθούν στη Γερμανία στη συντριπτική τους πλειονότητα κατάγονται από το Αφγανιστάν, ενώ άλλοι προέρχονται από το Ιράν και το Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε επίσης