Πολιτική

Σκανδαλίδης: Το επιτελικό κράτος απογυμνώθηκε

Όσα ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ

kostas_skandalidis

Απαντώντας στους κ. Τσίπρα και κ. Λιβάνιο κατά τη συζήτηση της ολομέλειας της Βουλής για το σχέδιο νόμου για τα οπτικοακουστικά μέσα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης, ανέφερε:

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι εκπληκτικό αυτό που ζήσαμε αυτές τις στιγμές. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα θέατρο παράλογο. Ακούσαμε τον κ. Τσίπρα και την απάντηση του κ. Υπουργού. Και οι δύο περιγράφουν δύο εποχές. Ο μεν κ. Τσίπρας την εποχή της ΝΔ, του σήμερα, ο δε κ. Λιβάνιος την εποχή του κ. Τσίπρα. Δύο εποχές, τόσο όμοιες, τόσο ταυτόσημες σαν να βλέπουμε το Μάτι εναντίον του χιονιά, σα να βλέπουμε την ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της ΕΡΤ της ΝΔ. Ο ίδιος τύπος διακυβέρνησης. Δύο διαφορετικά αντιμαχόμενες πλευρές, πάνω στην ίδια πολιτική, στον ίδιο βιασμό της Δημοκρατίας, στην ίδια αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων της χώρας.

Εγώ δε θεωρώ, κ. Πρόεδρε, υπεύθυνη τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποχώρησε καθώς ο πρότερος βίος επί του θέματος δε την δικαιολογεί. Όμως, πρέπει να πω για την Κυβέρνηση να μην αναφέρεται στο παρελθόν, γιατί υπέδειχνε, νόμιζε, έλεγε ότι ήταν πανέτοιμη και τελικά δεν υπήρχε ούτε προγραμματισμός, ούτε σχέδιο, ούτε ικανότητα αντίδρασης μπροστά στις δυσκολίες.

Επί δύο μέρες κ. Υπουργέ, η πολιτική προστασία παρακολουθούσε τα προβλήματα χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει. Έκλεισαν την Εθνική Οδό και νόμιζαν ότι έκαναν το καθήκον τους. Μείναν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, σε κάποιες περιοχές μάλιστα για 36 ώρες και πολλές χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό για 12 ώρες. Αυτό λέγεται αποτυχία για κάτι που περιμένατε και δεν ετοιμαστήκατε. Και κανείς, κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, καμία επικοινωνιακή καταιγίδα δε μπορεί να τη δικαιολογήσει.

Το επιτελικό κράτος απογυμνώθηκε! Σας το είπα και χθες, ίσως με πιο σκληρά λόγια. Απογυμνώθηκε γιατί κυβερνά με ένα τρόπο που δεν ταιριάζει ούτε στην εποχή, ούτε στις ανάγκες αυτής της χώρας.

Δείτε επίσης