Πολιτική

Πολιτική σύγκρουση για τον Κουφοντίνα εν μέσω υπουργικής παραίτησης

Ο Βαγγέλης Γιακουμής γράφει στο vradini.gr για την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά την παραίτηση Ταραντίλη και την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

koufontinas

Νερό στο μύλο της σκληρής αντιπαράθεσης έριξε η παραίτηση του μέχρι πρότινος κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η παραίτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου προστίθεται στο ήδη επιβαρυμένο κλίμα από τις υποθέσεις Λιγνάδη και Κουφοντίνα καθώς και από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει παραίτηση και της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Ο κ. Ταραντίλης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους της παραιτήσεώς του και χρειάστηκε να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να μην εξάγει αυθαίρετα συμπεράσματα σε ότι αφορά την απόφασή του:

«Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά -ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους», σημειώνει ο κ. Ταραντίλης.

«Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς. Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα», πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο κ. Ταραντίλης διαφωνεί με την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης και για αυτό παραιτήθηκε. Έτσι στην ανακοίνωσή του γράφει:

«Αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια. Αν, όμως, πρόκειται για τις εσωτερικές ίντριγκες της κυβέρνησης και για το ποιος άδειασε ποιον προκειμένου να καλύψουν τον Λιγνάδη, δεν αφορά κανέναν.

Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη - Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν», προσθέτει. «Και μιας και ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κ. Μενδώνη να ακολουθήσει. Το απαιτεί η κοινή λογική».

Την ίδια ώρα μετά την ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας που γνωστοποιεί ότι η κατάσταση της υγείας Κουφοντίνα έχει επιβαρυνθεί, κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει στάση για τον καταδικασθέντα για 11 δολοφονίες Δημ. Κουφοντίνα.

«Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτή την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί. Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται» καταλήγει ο κ Τσίπρας.

Το μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ.Κουφοντίνα υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα».


Δείτε επίσης