Πολιτική

Προ των ευθυνών του θέτει ο Μητσοτάκης τον Τσίπρα για την πόλωση στην κοινωνία

Η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει αντιληφθεί το πολιτικό παιχνίδι Τσίπρα προκειμένου, όπως λένε στην κυβέρνηση, να κερδίσει πόντους σε μία περίοδο που το αντιπολιτευτικό του αφήγημα δεν μοιάζει να πηγαίνει καλά

mitsot_writes

Με καθαρή στόχευση να μπει ένα τέρμα στο κλίμα πόλωσης θα πάει στη συζήτηση της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει αντιληφθεί το πολιτικό παιχνίδι που κάνει ο κ. Τσίπρας προκειμένου, όπως λένε στην κυβέρνηση, να κερδίσει πόντους σε μία περίοδο που το αντιπολιτευτικό του αφήγημα δεν μοιάζει να πηγαίνει καλά.

Στο πλαίσιο αυτό συνομιλητής του κ.Μητσοτάκη αποτυπώνει το κλίμα στο εσωτερικό του πρωθυπουργικού γραφείο, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές πλέον πως βρίσκεται πίσω από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

«Από την Τρίτη παρατηρείται το μότο «η βία γεννά βία». Όχι, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία δεν ισχύει αυτό, η βία δεν γεννά βία, ούτε υπάρχει καλή και κακή βία. Δεν μπορεί να εξισώνονται τα όργανα του κράτους που είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου με τους μπαχαλάκηδες. Σε μια οργανωμένη δημοκρατική πολιτεία η βία αντιμετωπίζεται μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες. Υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν κανόνες, κοινοβουλευτικός έλεγχος, όργανα δικαιοσύνης που επιλαμβάνονται», τονίζει χαρακτηριστικά.

Η ανάλυση που εκφράζεται τις τελευταίες μέρες στο λεγόμενο πρωινό καφέ του Μεγάρου Μαξίμου έχει δύο παραμέτρους:

  • Το «η βία γεννά βία» που λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αναπαράγεται στα φιλικά τους έντυπα, αποτελούν ουσιαστικά δικαιολόγηση της ακραίας βίας εναντίον αστυνομικών και πολιτική κάλυψη όλων αυτών που εδώ και πολλές μέρες προσπαθούν να προκαλέσουν ένα κλίμα γενικότερων συγκρούσεων και αναταραχής.
  • Προφανώς τα μεμονωμένα φαινόμενα με άσκηση αλόγιστης βίας εναντίον πολιτών, είναι καταδικαστέα και όλες αυτές οι περιπτώσεις ελέγχονται πειθαρχικά από εσωτερικό έλεγχο στην αστυνομία, από εισαγγελική έρευνα και από το Συνήγορο του Πολίτη.

Δείτε επίσης