Πολιτική

Σφοδρή σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή με φόντο τα επεισόδια και τους τραυματίες

Ο Βαγγέλης Γιακουμής γράφει στο vradini.gr για τη σκληρή κόντρα που αναμένεται σήμερα στη Βουλή μεταξύ των κομμάτων με φόντο τα επεισόδια και τους τραυματίες

tsipras_mitsotakis

Κόντρα υψηλών τόνων και πολιτική σύγκρουση αναμένεται σήμερα στη βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό ο οποίος θα απαντήσει στο ίδιο κλίμα που είχε κινηθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ύστερα κιόλας από τα καθημερινά επεισόδια έξω από πανεπιστήμια ή στις γειτονιές.

Η συζήτηση όπως όλα δείχνουν θα επικεντρωθεί στα βίαια επεισόδια με τον πρωθυπουργό να κατηγορεί για όξυνση τον Αλέξη Τσίπρα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι ευθύνεται για το κλίμα αστυνομοκρατίας και κρατικής βίας. Μάλιστα θα επικεντρωθεί και στο αίτημα παραίτησης όπως άλλωστε έχει κάνει προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη που τελευταίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στο στόχαστρό του.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιρρίψει ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας στην ουσία ότι δεν υπολογίζει τον κορωνοϊό και την πανδημία που αυξάνονται τα κρούσματα καθημερινά με δεκάδες νεκρούς και καλεί το κόμμα του σε συγκεντρώσεις είτε έξω από πανεπιστήμια είτε σε διάφορες γειτονιές όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά της κυβερνητικής εκπροσώπου η οποία έριξε το γάντι στον κ. Τσίπρα: γνώριζαν όλοι και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τα καλέσματα αυτών των ομάδων παρ' όλα αυτά κάλεσαν στην πορεία τα θεωρώ υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ήταν ακαριαία:

«Ο Μητσοτάκης ενώ γνώριζε για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, ενορχήστρωνε τη συκοφαντία κατά του ΣΥΡΙΖΑ αντί να μεριμνήσει για την προστασία χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών».

Η κυβέρνηση ωστόσο ως επιχείρημα επιστρατεύει την δήλωση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση και αντέδρασε έντονα: «Αν δεν θέλετε τέτοιες εικόνες, πάρτε πίσω τον νόμο Κεραμέως. Όταν βάλετε αστυνομία στα πανεπιστήμια, κάθε εβδομάδα θα έχουμε σκηνικά Νέας Σμύρνης» ήταν το σχόλιό του.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει στα χέρια της και το νέο βίντεο πρόσκληση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση χθές το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ανέφερε με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας να διαλύσει τη συγκέντρωση έξω από το ΑΠΘ ότι με ελικόπτερα, drones, ξύλο, χημικά, προσαγωγές και αστυνομική αυθαιρεσία για μια κατάληψη που είχε αποφασιστεί να λήξει σήμερα.

Στην πολιτική σύγκρουση που μαίνεται η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε σε ένα ακόμη βίντεο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζει την ύπαρξη αστυνομικής βίας δίχως όμως τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη.

«Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε πουθενά τα λυμένα χέρια εκείνων που έκαναν δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού, αφήνοντας τον αιμόφυρτο στο δρόμο».

Η αντιπαράθεση έχει πάρει «φωτιά» με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιτίθενται στην κυβέρνηση. Η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό τονίζει:

«Κύριε Μητσοτάκη μην παίζετε με τη φωτιά θα θρηνήσουμε θύματα. Καλύπτετε τις αδυναμίες σας μέσα από την πόλωση και τον διχασμό».

Δείτε επίσης