Πολιτική

Ανοίγει ο τουρισμός τον Μάιο - Tα μέτρα και οι άξονες του κυβερνητικού σχεδίου

Ποια τα κομβικά σημεία που εξετάζονται για την ομαλή εκπόνηση του σχεδίου από το Μαξίμου

maximou

Έτοιμο στις γενικές αρχές του, με μόνο κάποιες λεπτομέρειες να απομένουν είναι το σχέδιο που έχει καταρτίσει το Μέγαρο Μαξίμου για το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, το άνοιγμα του τουρισμού.

Συνομιλητές του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι μέχρι τον Μάιο το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία με έμφαση στον συνολικό σχεδιασμό και ενίσχυση των υποδομών επιτήρησης και ελέγχου της επιδημιολογικής κατάστασης εντός Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό η όλη επιχείρηση θα έχει επτά κομβικά σημεία:

  • Toν εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα κατά προτεραιότητα αμέσως μετά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και του πληθυσμού των νησιών.
  • Την ενίσχυση των συνοριακών σταθμών με προσωπικό και κινητές μονάδες για τη διεξαγωγή διαγνωστικών δοκιμών ούτως ώστε να ανοίξουν και να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι συνοριακοί σταθμοί.
  • Την ενίσχυση του συστήματος διεξαγωγής διαγνωστικών δοκιμών και ανάλυσης των αποτελεσμάτων σε νησιά και άλλες περιφερειακές τουριστικές περιοχές.
  • Την εκπόνηση εγκαίρως, σταθερών κανόνων εισόδου στη χώρα (ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή αρνητικό PCR 72 ώρες ή και τεστ αντιγόνου πριν την είσοδο, δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξη)
  • Την ενίσχυση των περιφερειακών υποδομών περίθαλψης απομόνωσης και περίθαλψης τουριστών που θα νοσήσουν στη συνέχεια.
  • Την παροχή δυνατότητας διεξαγωγής τεστ PCR πριν την επιστροφή των ταξιδιωτών στη χώρα προέλευσης.
  • Τη βελτίωση της εμπειρίας του ταξιδιώτη ώστε να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις (μεταφράσεις των σελίδων σε όλες τι γλώσσες, καλύτερα και λιγότερα ξενοδοχεία απομόνωσης, αντικίνητρα αντί της άρνησης επιβίβασης κτλ.).

Δείτε επίσης