Πολιτική

Στο γήπεδο της σύγκρουσης και του παραλόγου όσο μεγαλώνει η μαύρη λίστα του κορωνοϊού

Ο Βαγγέλης Γιακουμής γράφει στο vradini.gr για τα πυρά που εκτοξεύθηκαν μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή

adonis_tsipras

Στο δικό του γήπεδο επιχείρησε να φέρει ο Αλέξης Τσίπρας την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση εστιάζοντας στην πανδημία αλλά τα… πολιτικά σκάγια να πάρουν και τον Άδωνι Γεωργιάδη που δεν απέφυγε το γάντι που του πέταξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε υψηλούς τόνους για το θέμα της βάπτισης.

Την ώρα που τα κρούσματα του Κορονοϊού έχουν ξεφύγει εντελώς με το ένα αρνητικό ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο, στη βουλή το δίπολο Τσίπρας και Γεωργιάδης τσακωνόντουσαν για το αν είχε πάρει άδεια ή όχι ο υπουργός ανάπτυξης για το μυστήριο της βάπτισης την προηγούμενη Κυριακή αφού τα θρησκευτικά μυστήρια λόγο πανδημίας έχουν απαγορευτεί.

Έτσι λοιπόν ο κ. Τσίπρας εστιάζοντας προσωπικά στον υπουργό ανάπτυξης ζήτησε εξηγήσεις για την άδεια που πήρε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει τη βάπτιση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση ζήτησε από τον υπουργό ανάπτυξης να δώσει απαντήσεις θέτοντα το ερώτημα αν το έγγραφο της ειδικής άδειας ήταν πλαστό:

«Ελπίζω να δώσετε απαντήσεις, γιατί ετέθησαν κρίσιμα ερωτήματα. Θα δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό, όχι σε μένα. Και θα αποδείξετε σήμερα ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα, ότι δεν παραβιάσατε τα μέτρα που εσείς νομοθετήσατε. Αλλιώς δεν θα είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα σας κατηγορήσω, θα σας κρίνουν οι πολίτες που σήμερα στερούνται δικαιωμάτων, τα οποία εσείς δυστυχώς δεν στερείστε, γιατί είστε, φαίνεται, από άλλη γενιά».

Στην επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της βουλής, προσήλθε στο κοινοβούλιο για να απαντήσει ο κ. Γεωργιάδης: «Έμεινα έκπληκτος από όσα είπε ο κ. Τσίπρας, που το έβαλε στα πόδια. Όταν προσβάλλεις κάποιον επί προσωπικού, δεν φεύγεις. Είναι ζήτημα αστικής ευγένειας. Δεν επιτρέπεται να ακούγονται τέτοιου είδους κατηγορίες χωρίς απάντηση.

Επιχείρημα πρώτο του κ. Τσίπρα: το έγγραφο -είπε- είναι μάλλον πλαστό και αν αποδειχθεί πλαστό πρέπει να παραιτηθώ. Αν είχα πλαστογραφήσει το έγγραφο όχι θα έπρεπε να παραιτηθώ από υπουργός αλλά και από βουλευτής και να είχα εξαφανιστεί. Για λόγους βλακείας θα έπρεπε να παραιτηθώ.

Η άδεια δόθηκε από Πολιτική Προστασία με email που έχει ημερομηνία και θα κατατεθεί. Εκτός αν θεωρείτε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης μπορεί να πλαστογραφεί και τα στοιχεία της Google», ενώ για τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Γιώργο Κατοπόδη, υπενθύμισε ότι αποτελούσε πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετήθηκε στην αρχή με τη θετική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Σε ότι αφορά την ειδική άδεια που ανέφερε ο κ. Τσίπρας ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε λόγω σοβαρών θεμάτων που προβλέπει ο νόμος και ευχήθηκε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη βρεθούν σε αντίστοιχη θέση:

«Δεν θέλω να έχω καμία διακριτική μεταχείριση. Στην προκειμένη περίπτωση οι γονείς του παιδιού, χωρίς δική μου εμπλοκή, πήραν την άδεια επικαλούμενοι λόγους που δεν μπορώ να αναφέρω -αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε και μπορείτε να καταλάβετε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας και δεν θα γίνουμε γουρούνια, επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυλιστούμε στη λάσπη.

Επειδή λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι είχαν τους λόγους, που επιβεβαιώνονται από συγκεκριμένα έγγραφα, πήραν την ειδική άδεια. Είναι τεράστια υποκρισία, την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε 31 πορείες για τον Κουφοντίνα, να καταγγέλλει έναν πατέρα που επικαλείται ειδικούς λόγους για να βαπτίσει το παιδί του. Τα λέτε αυτά σοβαρά και δεν ντρέπεστε;

Πληρώνετε αυτούς τους λογαριασμούς στο Twitter και το Facebook για να πετούν λάσπη. Παρασύρετε όλη την Ελλάδα στον βόθρο για να χτυπήσετε την κυβέρνηση. Τελικά, δεν είναι ένας ο Πολάκης. Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Πολάκης».

Στα όσα είπε συνολικά ο κ. Τσίπρας για τη διαχείριση της πανδημίας ιδίως τώρα που ο υπουργός υγείας κάνει έκκληση για να ενταχθούν ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά του κορωνοϊού ειδάλλως θα προχωρήσει σε επίταξη αναγκαστική, απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος:

«Ο κ. Τσίπρας κρίνεται γι' αυτά που λέει και για το ύφος του. Αλλά αυτά είναι γνωστά. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, μένει ο ίδιος. Επαναλαμβάνει τα ίδια ψέματα την πιο κρίσιμη στιγμή. Ψέματα για τον αριθμό των ΜΕΘ που αυξήθηκαν από τις 557 επί των ημερών του στις 1.400 σήμερα, ψέματα για τις αντοχές του ΕΣΥ, ψέματα για τις πορείες συγχρωτισμού στις οποίες δήθεν δεν διασπείρεται ο ιός.

Την πιο δύσκολη ώρα, και ενώ από την αρχή της πανδημίας δεν έχει στηρίξει την κοινή προσπάθεια, το μόνο που βρίσκει τώρα να προτείνει είναι η κυβέρνηση να κατεβάσει τα μολύβια. Τι είδους μορατόριουμ προτείνει ο κ. Τσίπρας; Ζητά να σταματήσει να νομοθετεί η Βουλή;

Παραδείγματος χάριν, να μην κατατεθεί την Τρίτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνεται ρυθμιστικά η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού και ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών;

Να σταματήσει η κυβέρνηση να κυβερνά, υπό την απειλή ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν σε πορείες και διαδηλώσεις αν δεν γίνουν δεκτά όσα λέει; Ας αφήσει τα συνθήματα κι ας απαντήσει καθαρά».

Δείτε επίσης