Πολιτική

Ξενογιαννακοπούλου: Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν για να βγει η σύνταξη τους

Όσα ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

xenogiannakopoulou

Σε δήλωσή της, η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τονίζει πως: «Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν για να βγει η σύνταξη τους».

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

“Οι αποκαλύψεις που γίνονται καθημερινά, για τα όσα τραγικά σχεδιάζουν ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Μητσοτάκης, με στόχο τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ξεπερνούν κάθε φαντασία. Σύμφωνα με τα “Dikaiologitika”, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους για να τους βγάζουν τη σύνταξη από τον e-ΕΦΚΑ.

Η Ν.Δ. όχι μόνο υπερτριπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις, όχι μόνο αποδείχτηκε εντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιούργησε, όχι μόνο είπε ασύστολα ψέματα και εξαπάτησε ασφαλισμένους και συνταξιούχους, αλλά ετοιμάζεται να τους στείλει και τον λογαριασμό. Να τους υποχρεώνει δηλαδή να πληρώνουν για να βγάλουν τη σύνταξή τους ιδιώτες και όχι ο ΕΦΚΑ, τον οποίο η Ν.Δ. απαξιώνει και υποβαθμίζει καθημερινά. Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα που οδηγεί η ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη απαξίωσης του Δημοσίου και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του. Και, επειδή ο κ. Χατζηδάκης με κυνισμό δήλωσε ότι τον συνταξιούχο δεν τον ενδιαφέρει εάν την σύνταξη του θα εκδώσει ιδιώτης ή δημόσιος υπάλληλος του ΕΦΚΑ, τελικά αφορά άμεσα τον κάθε υποψήφιο συνταξιούχο που θα υποστεί τις συνέπειες και το κόστος!

Ο κ. Χατζηδάκης θέλει να ιδιωτικοποιήσει την έκδοση των συντάξεων, την οποία θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, ενώ ο κ. Τσακλόγλου ετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που οδηγεί σε μειώσεις συντάξεων και νέα ελλείμματα.

Το σχέδιο της ΝΔ είναι ξεκάθαρο: απαξίωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των ασφαλισμένων. Το σχέδιο αυτό πρέπει να ακυρωθεί και θα ακυρωθεί από όσους πλήττει, από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.”

Δείτε επίσης