Πολιτική

Μιχαηλίδου: Υποχρεωτικός προληπτικός έλεγχος για τους εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς

Όσα ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας

mixailidou

Υποχρεωτικό προληπτικό περιοδικό έλεγχο για την covid-19 σε εργαζόμενους σε τομείς κρίσιμους, όπως το λιανεμπόριο, η εστίαση, η εκπαίδευση, εισάγει διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.

Σε παρέμβασή της, νωρίτερα στην Ολομέλεια, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι θα είναι δυνατό να επιβάλλεται σε τομείς της αγοράς που επαναλειτουργούν, όπως στους κλάδους του λιανεμπορίου, του επισιτισμού, των μεταφορών, της εκπαίδευσης, υποχρέωση για προληπτικό περιοδικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό.

Με άλλη ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση εισάγεται πρόβλεψη για το δώρο Πάσχα των εργαζομένων που είναι σε αναστολή. Όπως ειδικότερα είπε, σε περίπτωση εργαζομένων που κατά το προηγούμενο διάστημα ήταν σε αναστολή, και έτερο χρονικό διάστημα εργάζονταν κανονικά, για το μεν χρονικό διάστημα της αναστολής θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων. Για το χρονικό διάστημα που εργάζονταν, θα καταβληθεί κανονικά το ποσοστό που αναλογεί στο δώρο, από τον εργοδότη τους.

Η κ. Μιχαηλίδου, αναφερόμενη στις διατάξεις του νομοσχεδίου με τις οποίες παρατείνονται οι τρέχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσα σε όλους τους προνοιακούς φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπογράμμισε ότι έτσι θα διατηρηθεί αμείωτη η θωράκιση των δομών. «Το δημόσιο έχει ενισχυθεί όσο ποτέ στον έναν χρόνο της πανδημίας», είπε η υφυπουργός και τόνισε ότι «ποτέ, τα προηγούμενα χρόνια, οι δημόσιοι προνοιακοί φορείς δεν είχαν τόσους εργαζομένους».

«Έχουμε κατά ένα τρίτο περισσότερους εργαζόμενους λόγω covid -έκτακτο προσωπικό σε γιατρούς, νοσηλευτές, φροντιστές-, ώστε να θωρακίσουμε τις δομές να λειτουργούν με τον τρόπο που χρειάζεται», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης