Πολιτική

Τσίπρας: Βιώνουμε κατάσταση παραλόγου - Δέσμη μέτρων για την επανεκκίνηση της εστίασης

Αναγκαία προϋπόθεση η ρύθμιση του ιδιωτικούς χρέους

tsipras-estiasi

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για μια «στοχευμένη δέσμη μέτρων για τη βιώσιμη επανεκκίνηση των επιχειρήσεων» για τον χώρο της εστίασης και όχι μόνο, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκπροσώπους του EstiasiGreece από όλη την Ελλάδα, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόσο για την πολιτική της στην αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «βιώνουμε μια κατάσταση παραλόγου» και πως κατά την εκτίμηση του «αυτή είναι η αίσθηση που δεν έχουν μόνο οι επαγγελματίες που πλήττονται περισσότερο από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια -και εσείς είστε κλάδος που κατά κόρον έχει πληγεί, έχει ματώσει-, αλλά και ο μέσος πολίτης».

«Εσείς κλείσατε πριν από πέντε μήνες με 2.500 κρούσματα, με 30 νεκρούς σε ημερήσια βάση, με 200 διασωληνωμένους και σήμερα συζητάμε το ότι πρέπει να ανοίξετε, ενώ έχουμε 4.500 κρούσματα, 750 διασωληνωμένους και άλλους 150 πρόχειρα διασωληνωμένους να ψάχνουν να βρουν κρεβάτι και 70 νεκρούς την ημέρα.

Αυτό ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να το κατανοήσει», είπε. Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «άρα ή κακώς ακολουθήσαμε έναν χρόνο συμβουλές και μέτρα που δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και κακώς η Ελλάδα είναι η χώρα με το πιο παρατεταμένο λοκντάουν και ο κλάδος της εστίασης στην Ελλάδα είναι πανευρωπαϊκά αυτός που υφίσταται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την πίεση μέτρων που οδηγούν στην οικονομική εξόντωση. Ή καλώς τα κάναμε μέχρι σήμερα όλα αυτά, αλλά τώρα οδηγούμαστε σε αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε λογικές που κατακρίναμε παλαιότερα, επικίνδυνες, ανοσίας αγέλης κτλ. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο».


Δείτε επίσης