Πολιτική

Νέα μέτρα στήριξης σήμερα για κλειστές επιχειρήσεις με φόντο το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Ο Βαγγέλης Γιακουμής γράφει στο vradini.gr για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα και την κόντρα που προκαλούν μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

magazia

Με τα καταστήματα λιανικής πώλησης να ανοίγουν σήμερα και με την οικονομία να αγκομαχά μέχρι για να μην σταματήσουν οι «μηχανές» υποστήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιχειρούν να διατηρήσουν ένα τοξικό κλίμα αντιπαράθεσης για τη διαχείριση του κορωνοϊού.

Έτσι διατηρώντας τους υψηλούς τόνους από τη βουλή των προηγούμενων ημερών ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε και αυτή τη φορά διατυπώνοντας την πολιτική του με ηχηρό τρόπο προφανώς για να μην πάρουν έκταση τα ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματός του από διάφορα στελέχη που ζητούν να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική από την υφιστάμενη.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει και περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και η αξιοποίηση του ταμείου ανάκαμψης καθώς και η επιστρεπττέα προκαταβολή που ακολουθεί χωρίς να είναι βέβαιο ακόμη ότι μετά την έβδομη θα ακολουθήσει και Όγδοη…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας να βάζει στο στόχαστρό του την κυβέρνηση, με ανάρτησή του επιτίθεται στον πρωθυπουργό θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα κάμψει τα δημοσκοπικά του ποσοστά και θα αξιοποιήσει την όποια δυσαρέσκεια ο ίδιος.

Έτσι λοιπόν με αναφορά του που ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο FB ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «πριν δύο μέρες ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή πανηγύριζε για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και μας διαβεβαίωνε ότι έχει σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας. Σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά έχει χάσει απολύτως τον έλεγχο» και συνεχίζει: «αφού προανήγγειλαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου "με σχέδιο" την Παρασκευή, το ακύρωσαν το Σάββατο για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη». «Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες; Απολύτως τίποτα. Γνώριζαν τον αριθμό των κρουσμάτων, γνώριζαν την επιδημιολογική εικόνα».

Στην δήλωσή του ο κ. Τσίπρας καταλήγει λέγοντας πως «κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει όχι μόνο πως ηγείται μίας κυβέρνησης αχρήστων. Αλλά και ότι έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα, για να τους χρεώνει όλες τις ασυναρτησίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του που στοιχίζουν στη χώρα».

Για αυτό το λόγο, αναφέρει, «και δεν δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα, όπως τον καλούμε εδώ και έναν χρόνο. «Η οργή του κόσμου, των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα αθρόων απολύσεων, των καταστηματαρχών που παρά τα σωρευμένα χρέη ξόδεψαν από το υστέρημά τους για να προετοιμάσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους, είναι εύλογη».

Και υπογραμμίζει: «Το ελάχιστο που έχει να κάνει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα πια, είναι να τους αποζημιώσει για τα δικά της εγκληματικά λάθη».


Δείτε επίσης