Πολιτική

AstraZeneca: «Φρένο» Μητσοτάκη στην καχυποψία για το εμβόλιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην ίδια τακτική «βγαίνοντας» ο ίδιος μπροστά, στέλνοντας μήνυμα αναγκαιότητας των εμβολίων

diaggelma_kmitsot

Η καχυποψία που έχει ενταθεί τα τελευταία 24ωρα μετά την πολυφωνία που επικρατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το πώς θα πρέπει να διαχειριστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση το θέμα με το εμβόλιο της Astrazeneca δείχνει να απασχολεί ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου.

Μπορεί ακόμα αυτή η σύγχυση να μην έχει προκαλέσει προβλήματα στο ρυθμό των εμβολιασμών των κυρίως ηλικιωμένων ανθρώπων στην Ελλάδα, όμως στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το προσεχές διάστημα. Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν δεύτερες σκέψεις παρότι μέχρι σήμερα δεν τις εκφράζουν ανοιχτά.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο εδώ και μερικά 24ωρα έχουν ασχοληθεί με την διαφαινόμενη καχυποψία κυρίως ανθρώπων ηλικίας άνω των 70 για το συγκεκριμένο εμβόλιο, καθώς δε θέλουν σε καμία περίπτωση να υπάρξουν κενά στο υπό διαμόρφωση τείχος ανόσιας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν ο πρωθυπουργός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να πειστούν να εμβολιαστούν μια και είναι εκείνοι που λόγω ηλικίας κινδυνεύουν περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του να απευθύνει προσωπική έκκληση για άμεσο εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο Σταρ.


Δείτε επίσης