Πολιτική

Σκέρτσος για άνοιγμα σχολείων: Εχουμε ήδη δεκάδες θετικά self test

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί διαρκώς τη δήλωση των αποτελεσμάτων των self test, στα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη να υποβάλλονται οι μαθητές και καθηγητές

akis_skertsos

Στα self tests αναφέρθηκε ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, με αφορμή το αυριανό (12 Απριλίου) άνοιγμα των σχολείων.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί διαρκώς τη δήλωση των αποτελεσμάτων των self test, στα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη να υποβάλλονται οι μαθητές και καθηγητές.

«Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής, 35 μαθητές και καθηγητές έχουν βρεθεί θετικοί», υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως αν δεν υπήρχε η αυτή η μέθοδος, τότε η διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία, από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους, θα ήταν δεδομένη.

Αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού, σχολίασε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχειά εδώ και μερικές μέρες, με την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στην κοινότητα και τη σταδιακή αποκλιμάκωση στις εισαγωγές.

Τόνισε πάντως ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί στα όρια του. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, διαβεβαίωσε ότι από τα μέσα Μαΐου, λόγω των εμβολιασμών και του κάλου καιρού, θα πάμε σε ένα οργανωμένο άνοιγμα δραστηριοτήτων οριστικά.

Μαθητές και καθηγητές που δεν θα μπορέσουν να έχουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των λυκείων τη βεβαίωση αρνητικού self test θα αντιμετωπιστούν με επιείκεια.

Παρόλο που η βεβαίωση είναι υποχρεωτική για όλους όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, δηλαδή από τις καθαρίστριες, τους εργαζόμενους στα κυλικεία, έως τους μαθητές και καθηγητές, την πρώτη μέρα θα υπάρξει μια ελαστικότητα καθώς το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει προφανώς τις δυσκολίες υλοποίησης της διανομής χιλιάδων αυτοδιαγνωστικών τεστ σε ασφυκτικά χρονικά όρια.

Δείτε επίσης