Πολιτική

Βλάσης: Αυτονόητο να διευκολύνουμε τους Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίσουν στη χώρα διαμονής τους

«Ας κοιτάξουμε επιτέλους τους ανθρώπους αυτούς στα μάτια. Δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίζουμε ως πολίτες β' κατηγορίας»

vlassis

Ξεκινά σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, σε συνέντευξή του σήμερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Με την προτεινόμενη ρύθμιση δεν παρέχουμε δικαίωμα ψήφου και δεν διευρύνουμε την εκλογική βάση. Παρέχουμε διευκόλυνση σε εκείνους τους Έλληνες, που ερχόμενοι στη χώρα μας μπορούν ούτως ή άλλως να ψηφίσουν στις εκλογές», τόνισε.

«Θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο να διευκολύνουμε τους Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίσουν στη χώρα διαμονής τους», επεσήμανε ο κ. Βλάσης και πρόσθεσε: «Ας κοιτάξουμε επιτέλους τους ανθρώπους αυτούς στα μάτια. Δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίζουμε ως πολίτες β' κατηγορίας».

Τέλος, σημείωσε ότι «μετά και από τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Τζάκρη περί πλήρους άρσης των περιορισμών, ας ελπίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα στηρίξει την πρωτοβουλία μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης