Πολιτική

Τσελίκ: Έξαλλος για τις επαφές του Δένδια σε Λιβύη, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία

Κατηγόρησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ότι ήθελε να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις

tselik

Η διατύπωση των ελληνικών θέσεων από τον Νίκο Δένδια στην Άγκυρα προκάλεσε οργή στην Τουρκία. Ο Ομέρ Τσελίκ μίλησε για απρέπεια και ασέβεια, ενώ κατηγόρησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ότι ήθελε να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, o εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP είπε: «Το κατηγορητήριό του (Δένδια) για το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του έθνους μας κατά έναν πολύ μισαλλόδοξο, άκρως ασεβή τρόπο, θα καταγραφεί στην ιστορία της διπλωματίας ως παράδειγμα απρέπειας. Αφού ο υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε την κατάλληλη απάντηση, έδωσε και πάλι τον τελευταίο λόγο στον επισκέπτη υπουργό χάριν διπλωματίας. Αλλά εκείνος συνέχισε με τον ίδιο τρόπο. Αντί να διορθώσει αυτήν την ασυνήθιστη κατάσταση, δυστυχώς, καταγράφηκε να μιλάει, ώστε να σαμποτάρει τις διαβουλεύσεις».

Ενώ πρόσθεσε: «Όλοι στην Ελλάδα πρέπει να σκεφτούν τη θέση, στην οποία αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, έχει μετατραπεί σε μια χώρα που συνωμοτεί εναντίον της Τουρκίας και προσπαθεί να δημιουργήσει εχθρότητα».

Ο Τσελίκ εξέφρασε ακόμη την ενόχλησή του για τις διπλωματικές επαφές Δένδια σε Λιβύη, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, λέγοντας ότι στόχος της Ελλάδας είναι να πολιορκήσει την Τουρκία.

Δείτε επίσης