Πολιτική

Δημοσκόπηση ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Οι διαφορές των κομμάτων, η αξιολόγηση των υπουργών και οι γνώμες για την πανδημία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σταθερά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 49% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα

Δημοσκόπηση

Με διαφορά 14,7% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,9%, το ΚΙΝΑΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 5,1% και το ΜέΡΑ25 3,4%. Στους αναποφάσιστους κατατάσσεται το 12,4% των ερωτηθέντων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σταθερά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 49% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανέναν» απαντά το 27%.


Γενικότερα, στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των υπουργών, πρώτος έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά και το ταξίδι του στην Άγκυρα και την στάση που τήρησε έναντι του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ τρίτος αναδεικνύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ακολουθούν οι Χρήστος Σταϊκούρας, ο Χάρης Θεοχάρης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη (6%) και ο Νότης Μηταράκης.

Η στάση του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα αντανακλάται και στην ερώτηση για την εμπιστοσύνη στην εξωτερική πολιτική της χώρας, με τους πολίτες πολίτες να δηλώνουν ότι είναι καλύτερη τώρα με ΝΔ (53%). Μόνο το 19% να προτιμά την εξωτερική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Παράλληλα εμπιστεύονται περισσότερο την κυβέρνηση, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στα θέματα της οικονομίας (50%) και της πανδημίας (49%).

Σύμφωνα με τους πολίτες, τέλος, η χρήση των self tests θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας (68%) όχι όμως και η συνέχιση αποστολής sms, με το 68% να ζητά την κατάργησή τους.

Δείτε επίσης