Πολιτική

Στο Μαξίμου Παναγιωτόπουλος και Α/ΓΕΕΘΑ - Ενημέρωσαν τον Μητσοτάκη για το Όρουτς Ρέις

Που κινείται στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Στο Μαξίμου Παναγιωτόπουλος και Α/ΓΕΕΘΑ - Ενημέρωσαν τον Μητσοτάκη για το Όρουτς Ρέις

Εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν πριν από λίγο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να ενημερώσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Όρουτς Ρέις.

Η ενημέρωση σχετίζεται με την πορεία του τουρκικού πλοίου που κινείται στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι το τουρκικό πλοίο Όρουτς Ρέις κινείται ανατολικά με κατεύθυνση εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης -πριν την μετάβαση του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Μαξίμου- χαρακτήριζε τον πλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Όρουτς Ρέις ως συγκυριακό γεγονός, που προήλθε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, ο Γ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι το πλοίο δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη, δεν υπήρξε πόντιση καλωδίου ούτε ερευνητικές εργασίες, και άρα το όλο περιστατικό είναι σε στάδιο αποδρομής. Είπε, μάλιστα, ότι έχουν υπάρξει οι αναγκαίοι δίαυλοι επικοινωνίας με την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, η Τουρκία έχει κατανοήσει πλέον ότι τέτοιου είδους «πυροτεχνήματα» δεν θα είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και, επιπλέον, αν υπήρχε η οποιαδήποτε διάθεση να δοκιμασθούν οι ελληνικές αντοχές, είναι βέβαιο ότι θα παράγονταν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Στην παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχει διάσταση λόγων και έργων, ήταν το γενικό σχόλιο του υπουργού που ανέφερε ακόμη ότι το κρίσιμο είναι να μην υπερεκτιμά ούτε να υποτιμά καταστάσεις η ελληνική πλευρά.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας δίκαια», είπε εμφατικά για να συμπληρώσει, «ελέγχουμε απολύτως την κατάσταση».

Δείτε επίσης