Πολιτική

Χαλάρωση μέτρων: Πιθανά τοπικά lockdown η άμυνα της κυβέρνησης

Με νέα lockdown σε συγκεκριμένες περιοχές εξετάζει η κυβέρνηση την πιθανότητα να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας της χαλάρωσης των μέτρων

lockdown
Αρθρογράφος: ΤΡΥΠΟΣΚΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
Από ΤΡΥΠΟΣΚΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Η χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού έφερε και την... αναμενόμενη χαλάρωση των πολιτών, οι οποίοι φρόντισαν να απολαύσουν το περασμένο Σαββατοκύριακο τη βόλτα τους, εκμεταλλευόμενοι και τον καλό καιρό.

Μάλιστα, κάποιοι έφυγαν από την πρωτεύουσα για άλλους προορισμούς, κάτι που σχεδίαζαν καιρό.

Μετά από πέντε μήνες lockdown, η κούραση ήταν τεράστια και οι ανάσες μονόδρομος.

Διαβάστε ακόμα: Χαράλαμπος Γώγος - Τι είπε για τα τοπικά lockdown

Όλα τα παραπάνω είναι πιθανό να προκαλέσουν την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα και οι νοσηλείες έχουν μειωθεί αισθητά, ωστόσο η χαλάρωση του πληθυσμού είναι δεδομένο πως θα διαφοροποιήσει την κατάσταση.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα φαινόμενα συνωστισμού και δεν θα διστάσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει μια νέα έξαρση των κρουσμάτων.

Η πρόταση των ειδικών είναι, αν χρειαστεί, η επιβολή τοπικών lockdown, κάτι που η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι συνεργάτες του σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουν να πάει στράφι η τεράστια προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την πρώτη μέρα της εμφάνισής της στη χώρα.

Δείτε επίσης