Πολιτική

Μέγαρο Μαξίμου: Η «Αστυπάλαια» ανοίγει το κυνήγι των επενδύσεων

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που περιλαμβάνει την μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο «έξυπνο» νησί της Μεσογείου με ενεργειακή αυτονομία

mitsot_maximou
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου, το στοίχημα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στη χώρα βρίσκεται στον πυρήνα του προεκλογικού του προγράμματος ΝΔ, ειδικά μάλιστα σε αυτή την τόσο ευαίσθητη χρονική συγκυρία που διανύουμε.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός επιδιώκει με κάθε τρόπο την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα μέσα και από την οικονομική ανάκαμψη. Μια δύσκολη αποστολή που απαιτεί χρόνο και συντονισμένες κινήσεις.

Η αρχή λοιπόν σε αυτό τον ανηφορικό δρόμο θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη από την Αστυπάλαια, όπου η VW πρωταγωνιστεί σε μία μεγάλη επιχειρηματική κίνηση κα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το παρών, στέλνοντας μηνύματα εντός και εκτός συνόρων.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που περιλαμβάνει την μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο «έξυπνο» νησί της Μεσογείου με ενεργειακή αυτονομία. Το έργο περιλαμβάνει:

  • Τη σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης οχημάτων στο νησί με ηλεκτρικά,
  • Την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών συγκοινωνίας και μετακίνησης και
  • Την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, χωρίς αρνητικό οικολογικό αποτύπωμα, σε αντικατάσταση των σημερινών γεννητριών πετρελαίου.

Δείτε επίσης