Πολιτική

Γεωργαντάς: Από την επόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί για τους 25-29 με Pfizer και Moderna (vid)

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Όλα όσα είπε για τις μετακινήσεις και το πιστοποιητικό COVID

GIORGOS-GEORGANTAS
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφορικά με το πώς λειτουργεί το ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, τι ισχύει για τις μετακινήσεις στα νησιά, αλλά και πώς προχωρούν οι εμβολιασμοί στη χώρα.

Μιλώντας για το ποια έγγραφα πρέπει να έχουμε μαζί μας προκειμένου να ταξιδέψουμε, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι «Το πράσινο πιστοποιητικό αφορά στους διασυνοριακούς ελέγχους και τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ. Ήδη έχει ξεκινήσει αυτό, είναι οχτώ οι χώρες που είναι σε ετοιμότητα, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Μέσα στον Ιούνιο θα προστίθενται και άλλες χώρες, με στόχο από την 1η Ιουλίου η μετακίνηση από χώρα σε χώρα στην ΕΕ να γίνεται με το πράσινο πιστοποιητικό, το οποίο περιέχει είτε τη δήλωση του πλήρως εμβολιασμένου πολίτη, είτε αυτού που έχει νοσήσει, είτε αυτού που έχει αρνητικό μοριακό τεστ. Αυτή τη σκοπιμότητα ήρθε να υπηρετήσει το πράσινο πιστοποιητικό, τη γρήγορη μετακίνηση μεταξύ των χωρών της ΕΕ».


Δείτε επίσης