Πολιτική

Ένταση στη Βουλή έπειτα από αναφορά της Ελευθεριάδου για «πολιτικούς κρατούμενους»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πολιτικούς κρατούμενους σε ελληνικές φυλακές», με τον Θάνο Πλεύρη να αναρωτιέται αν αναφέρεται στον Δημήτρη Κουφοντίνα

eletheriadou
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η Σουλτάνα Ελευθεριάδου έκανε μία αναφορά από το βήμα της Βουλής που πυροδότησε ένταση στην Ολομέλεια και την αντίδραση της ΝΔ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πολιτικούς κρατούμενους σε ελληνικές φυλακές», με τον Θάνο Πλεύρη να αναρωτιέται λίγο μετά αν αναφέρεται στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Να μας πείτε τώρα ποιοι είναι οι πολιτικοί κρατούμενου. Δεν μπορείτε να λέτε ότι στις ελληνικές φυλακές υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Πείτε ποιον λέτε; Ο Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος;», αναρωτήθηκε με ένταση ο βουλευτής της ΝΔ.

Από την πλευρά της, η κα Ελευθεριάδου αναρωτήθηκε αν απο όσα είπε για τις απευθείας αναθέσεις η ΝΔ κράτησε τη φράση για πολιτικούς κρατούμενους, ενώ αργότερα υποστήριξε ότι εννοούσε κρατούμενους για προσωποκράτηση με απόφαση πολιτικού δικαστηρίου.

Ο Χρήστος Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι αλλά πολιτικά δικαστήρια», για να περάσει στην αντεπίθεση λέγοντας ότι «Αν κάποιον βαραίνει ότι στην χώρα μας υπήρχαν πολιτικοί κρατούμενοι είναι την δική σας παράταξη. Πάρτε αλλιώς την πολιτική σας γιατί αυτά που κάνετε τους τελευταίους μήνες είναι σε αυτή την κατεύθυνση».

Άμεση, τέλος, ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Τάσο Γαϊτάνη να λέει: «Στην Ελλάδα πολιτικοί κρατούμενοι δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να μας πει λοιπόν ποιον εννοεί; Εννοεί μήπως τον Δημήτρη Κουφοντίνα για τον οποίο τόσο αγώνα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ας απαντήσει ευθέως. Κι ας μας πει και το κόμμα της αν συμφωνεί με την άποψή της. Η πολιτική ελαφρότητα, γίνεται επικίνδυνη όταν εκθέτει τη χώρα».

Δείτε επίσης