Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: «Αύξηση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει»

Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή

xrisoxoidis
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για το οργανωμένο εγκλημα, την εγκληματοφοβία, και την αστυνόμευση.

«Πρέπει να αποφασίσετε. Πριν μερικούς μήνες διαδηλώνατε εδώ στις γειτονιές της Αθήνας με πανό «έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές». Τώρα ακριβώς τι λέτε; «Έξω οι κλέφτες από τις γειτονιές»; Αποφασίστε και πείτε μας», δήλωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση και το υπουργείο του, από τον ΣΥΡΙΖΑ, για αστυνομοκρατία και μετατροπή της Αθήνας σε «Σικάγο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης».

Aύξηση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σκοπίμως συγχέει την εγκληματικότητα με την ανησυχία της κοινωνίας, την εγκληματοφοβία, λόγω της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών των μπράβων.

«Εγκληματικότητα είναι φυσικά οι ανθρωποκτονίες, οι ληστείες οικιών, οχημάτων, οι διαρρήξεις, η διακίνηση ναρκωτικών. Σε όλα αυτά στο πεντάμηνο του 2021 σε σχέση με το 2020 υπάρχει μια μείωση από 10% ως 40% αντιστοίχως, στην Αθήνα και στην επικράτεια», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε ότι αυτό που πυροδότησε φόβο και ανησυχία είναι «η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων».

Εγκληματοφοβία


Δείτε επίσης