Πολιτική

Οι καλοκαιρινές πολιτικές «μάχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να μην αφήσει το καλοκαίρι να ατονήσουν οι πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει ανακοινώσει

mitsot_xartia

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προσπάθεια της κυβέρνησης και η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξει σελίδα στη χώρα, αφήνοντας πίσω την πανδημία. Το πρώτο δύσκολο τεστ άλλωστε με το εργασιακό νομοσχέδιο που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους, πέρασε με μικρές απώλειες.

Σε αυτό το πλαίσιο στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν ιεραρχηθεί οι επόμενες κινήσεις με ορίζοντα το ερχόμενο φθινόπωρο.

Πρόκειται ουσιαστικά για μικρές πολιτικές «μάχης» που αν κερδηθούν, το δεύτερο μισό της κυβερνητικής θητείας θα μπορέσει να εξελιχθεί ομαλά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, με κεντρικό άξονα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων:

  • Η πρώτη «μάχη» έχει να κάνει με αμέσως προσεχές διάστημα και το ζήτημα του κορωνοϊού. Η επιχείρηση «Ελευθερία» θα πρέπει να προχωρήσει ομαλά, με γρήγορους ρυθμούς ώστε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να επιτευχθεί ο στόχος του τείχους της ανοσίας.
  • Η δεύτερη πρόκληση αφορά στην απαραίτητη καλοκαιρινή «νηνεμία» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις Βρυξέλλες δείχνει να έχει βάλει τα πράγματα σε αυτή την οδό, κάτι που εφόσον τελικώς υλοποιηθεί, θα δώσει από την μία ώθηση στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού που τόσο έχει ανάγκη η χώρα και από την άλλη θα προσφέρει χρόνο και δυνάμεις στην κυβέρνηση ώστε να αφοσιωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος της.
  • Το τρίτο στοίχημα περιλαμβάνει την αναγκαία ώθηση που θα πρέπει να δοθεί ώστε να υπάρξει άμεση υλοποίηση του προγράμματος «Ελλάδα 2.0». Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι επιτακτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Τον πρώτο χρόνο η Ελλάδα θα λάβει περίπου 7,5 δις ευρώ που θα κατευθυνθούν σε έργα υποδομής, κάτι που αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση βασικών δεσμεύσεων της.
  • Το τέταρτο αφορά στην επιτάχυνση των ήδη ανακοινωμένων μεταρρυθμίσεων για μέσα στο καλοκαίρι.

Δείτε επίσης