Πολιτική

Τσελίκ: Η Αθήνα δεν συμμορφώνεται με το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ

«Η Ελλάδα τείνει να διατηρεί πολιτική έντασης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

tselik

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ανακινεί το θέμα των Navtex.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στρέφεται κατά της Ελλάδας για την ακύρωση του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ.

«Παρά τη θετική προσέγγιση του οράματος που πρότεινε ο Μητσοτάκης για την επίλυση των ζητημάτων μας, η Ελλάδα δυστυχώς έλαβε μια απόφαση αντίθετη με την προσέγγιση εκεί.

Η Ελλάδα τείνει να διατηρεί πολιτική έντασης. Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Αθηνών που υπογράφηκε το 1988, δεν υπάρχει στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Όμως η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με αυτήν τη συμφωνία και κήρυξε μια συγκεκριμένη περιοχή στο Αιγαίο ως στρατιωτικό χώρο εκπαίδευσης. Αυτή η κίνηση της Ελλάδας είναι τόσο αντίθετη με τη στάση στη συνάντηση με τον πρόεδρό μας όσο και στη συμφωνία.

Ενάντια στην κίνηση αυτή της Ελλάδας να συνεχίσει αυτήν την πολιτική έντασης, η Τουρκία εξέδωσε επίσης NAVTEX. Αυτό που πρέπει να δει ολόκληρος ο κόσμος είναι αυτό: Η ένταση προκαλείται από την Ελλάδα», τόνισε.

Δείτε επίσης