Πολιτική

Τσίπρας: Ναι στον εμβολιασμό, όχι στη γενίκευση της υποχρεωτικότητας (pics+vid)

Απηύθυνε έκκληση και στην κυβέρνηση «να μην επιμείνει στο διχαστικό λόγο, στον κοινωνικό διαχωρισμό και στη γενίκευση της υποχρεωτικότητας»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ ΣΩΤ. ΤΣΙΟΡΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘ. ΛΙΝΟΥ(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας και για τις διαρκείς παλινωδίες της κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με την καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού και τον επικεφαλής της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να εμβολιαστούν, να φοράνε μάσκες, και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας».

Στην δήλωσή του ανέφερε ότι «οι παλινωδίες της κυβέρνησης απειλούν να οδηγήσουν στη διάρρηξη της εμπιστοσύνης ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα», και προσέθεσε: «Στόχος κοινός είναι να αποτρέψουμε ένα ακόμη πανδημικό κύμα που θα απειλήσει ανθρώπινες ζωές. Και για αυτό χρειάζεται να επιστρατεύουμε την επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά και την πειθώ. Να εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη στους πολίτες και να τους πείσουμε να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Όχι να τους απειλούμε με τιμωρίες. Ούτε να τους δελεάζουμε με ανόητα κίνητρα και χαρτζιλίκια. Αλλά να τους πείσουμε ότι αυτό που μας νοιάζει πάνω από όλα είναι η ζωή. Η δική τους, η δική μας, όλων».


Δείτε επίσης