Πολιτική

Κυπριακό: Εκνευρίστηκε ο Τσελίκ με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Η απόφαση του ΣΑ στηρίζεται σε αβάσιμους ισχυρισμούς Ελληνοκυπρίων-Ελλήνων»

Turkey's European Union Affairs Minister Omer Celik speaks during an interview with Reuters at the Turkish Embassy in London

Σκληρή παραμένει η γραμμή της Άγκυρας για το Κυπριακό και το άνοιγμα των Βαρωσίων, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζει το γεγονός και την κυβέρνηση Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μία άκρως προκλητική ανακοίνωση και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, πήρε τη «σκυτάλη» των εμπρηστικών τοποθετήσεων.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών χθες το βράδυ απέρριψε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς όπως σημείωσε βασίζεται στη μαύρη προπαγάνδα των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων.

Πρόσθεσε δε ότι «τα Βαρώσια αποτελούν μέρος της επικράτειας της ΤΔΒΚ. Επιπλέον, δεν έχουν ανοίξει ως οικιστική περιοχή. Έχει δηλωθεί ως στρατιωτική ζώνη, ως μία χειρονομία καλής θέλησης από τις αρχές της ΤΔΒΚ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος σημείωσε ότι «κάποιες χώρες έκαναν δηλώσεις εναντίον του προέδρου μας, ο οποίος έκανε δηλώσεις σύμφωνα με την πραγματικότητα και το δίκαιο στο νησί. Απορρίπτουμε τις δηλώσεις αυτών των χωρών που είναι εναντίον του δικαίου. Απορρίπτουμε εξ' ολοκλήρου τις δηλώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το δεύτερο βήμα της "ΤΔΒΚ", για άνοιγμα της Αμμοχώστου. Αυτή η ανακοίνωση βασίζεται στους αβάσιμους ισχυρισμούς του διδύμου Ελληνοκυπρίων – Ελλήνων».

Δείτε επίσης