Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Εκπόνηση δημόσιας στρατηγικής για την καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων

«Η στρατηγική είναι η δέσμευσή μας για μηδενική ανοχή στη χειρότερη μορφή εγκλήματος, σε αυτή που ανάγει τον άνθρωπο σε αντικείμενο εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

xrisoxoidis

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι «για την αστυνομία η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, όπως και κάθε μορφής εγκλήματος, αποτελεί προτεραιότητα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπονεί δημόσια στρατηγική για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων».

«Η στρατηγική είναι η δέσμευσή μας για μηδενική ανοχή στη χειρότερη μορφή εγκλήματος, σε αυτή που ανάγει τον άνθρωπο σε αντικείμενο εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος», είπε ο υπουργός κατά την παρουσίαση της «Στρατηγικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων 2021-2025».

«Η αστυνομία κατάφερε μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα και κυρίως εν μέσω πανδημίας, από το 2020 έως και σήμερα, να εξιχνιαστούν 19 υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων», προσέθεσε ο υπουργός.

Ενώ τόνισε: «Είκοσι πέντε θύματα απελευθερώθηκαν από τη σύγχρονη σκλαβιά των διακινητών, τα 12 εκατ. των οποίων είναι ανήλικα, ενώ 47 εγκληματίες οδηγήθηκαν στη φυλακή. Δεν σταματάμε, όμως, εκεί. Σήμερα αναλαμβάνουμε μια νέα πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων».

Οι λόγοι δημιουργίας κειμένου στρατηγικής


Δείτε επίσης