Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί η φωτιά

Απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε λίγο μετά τις 19:30 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πορεία της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, στην Αχαΐα, αλλά και στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στη μάχη παίρνουν μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης όπου χρειάζεται.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό.

Γι αυτό τον λόγο και ενεργοποιήθηκε το σύστημα ειδοποίησης 112, ώστε να εκκενωθούν αρχικά τα χωριά Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι και στη συνέχεια και ο Λόγγος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε πως στην περιοχή βρίσκεται και ειδικό σκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, για να συνδράμει στις προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων ή εκδρομέων από τις ακτές.

Για τον καύσωνα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή, και ως τώρα έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά στο ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Απηύθυνε δε έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Δείτε επίσης