Πολιτική

Κυβέρνηση προς Τσιτσιπά: Να είναι διπλά προσεκτικός στη διατύπωση απόψεων

Όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

tsitsipas

Τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από τον Σεπτέμβρη και έπειτα αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, καθώς όπως επισήμανε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος «με την πανδημία δεν τελειώσαμε».

Ο Γιάννης Οικονομου πρόσθεσε πως: «Απαιτείται η μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα, να περιοριστούν οι νοσηλείες και οι απώλειες». Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ο Γιάννης Οικονόμου υπενθύμισε ότι ισχύουν απολύτως τα όσα έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα τόσο για την υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων αλλά και η πρόθεση της κυβέρνησης να μην ξανακλείσει η οικονομία.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τον εμβολιασμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν συμμετείχε στην καμπάνια της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό αλλά και την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού χωρίς να λάβει κάποια αμοιβή και τόνισε:

«Πρόκειται για έναν ταλαντούχο αθλητή, ωστόσο για θέματα υγείας μπορούν να ενημερώνουν μόνο όσοι τα έχουν σπουδάσει και σε αυτούς πρέπει να ανατρέχουμε. Θα έλεγα ότι όσοι αποτελούν σημείο αναφοράς, θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση απόψεων».

Αναφορικά με τους αρνητές του εμβολίου


«Η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στις απόψεις όσων αρνούνται να εμβολιαστούν. Και η πραγματικότητα αυτή δείχνει ότι για όσους επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν δύο ενδεχόμενα υπάρχουν είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και ανθρώπους στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον τους, γεγονός που μπορεί να κοστίσει ζωές. Και αυτό δεν θα είναι απλά ένα λάθος. Θα είναι άδικο. Θα είναι ηθικά απαράδεκτο» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η επιστροφή από τις διακοπές είναι ανάγκη να συνοδεύεται από τεστ και ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δείτε το απόσπασμα για τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά το 22:15 στο παρακάτω βίντεο…


https://youtu.be/nulpsADUhZo

Δείτε επίσης