Πολιτική

Ζαχαριάδης: Ο κ. Σπανός ομολόγησε αυτά που προσπαθεί να κουκουλώσει ο κ. Μητσοτάκης

Τι δηλώνει για τις πυρκαγιές και τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

zaxariadis

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, με αφορμή χθεσινές αναφορές του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στο περιφερειακό συμβούλιο σημειώνει σε δήλωσή του ότι «οι δηλώσεις του κ. Σπανού προκαλούν ανατριχίλα και σοκ. Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση, να δώσει εξηγήσεις, να αποδώσει ευθύνες».

«Σε συνέντευξή του πριν από μια βδομάδα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για λάθη και ευθύνες. Δεν μας είπε και δεν έδειξε ποια ήταν τα λάθη και ευθύνες για δέκα μέρες. Ζήτησε συγγνώμη... Για ποιο πράγμα επίσης δεν μας είπε», αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης.

Προσθέτει ότι «ο κ. Σπανός ομολόγησε αυτά που προσπαθεί με μεθοδικότητα και σχέδιο να κουκουλώσει ο κ. Μητσοτάκης. Το 'επιτελικό κράτος' του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί μόνο για τις κάμερες και όταν υπάρχουν κάμερες, μετά εξαφανίζεται και αφήνει τους πολίτες αβοήθητους, μόνους και ανασφαλείς».

Ο κ. Ζαχαριάδης τονίζει ότι «η πολιτική ευθύνη δεν είναι αφηρημένη, στις δημοκρατίες πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις αλλιώς είναι κενή περιεχομένου, επικοινωνιακή φωτοβολίδα και απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών».

Στη δήλωσή του, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραθέτει τις εξής αναφορές του κ. Σπανού: «Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν. Είχα πάντα την αίσθηση και τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες κυβερνήσεις και με άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μία κάμερα, ώσπου και αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε επίσης