Πολιτική

Ανασχηματισμός προ των πυλών - Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωσή του

Ποιοι μετακινούνται και ποιοι δεν αλλάζουν

mitsot_grafei

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό υπουργικό συμβούλιο. Όπως πάντως επιμένει συνομιλητής του κ.Μητσοτάκη η Δευτέρα πιθανόν να μην είναι η μέρα των ανακοινώσεων.

Άλλωστε, περίπου στις 11 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, προσγειώνεται στην Αθήνα μετά το ταξίδι εξπρές στις ΗΠΑ, χωρίς να έχει κάτι προγραμματισμένο για το υπόλοιπο της μέρας.

Μια σύντομη ματιά στις επίσημες δραστηριότητες του πρωθυπουργού μέχρι και το τέλος της εβδομάδας αποδεικνύει ότι τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά.

Την Τρίτη 31 Αυγούστου υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Σλοβενία, ώστε την Τετάρτη να συμμετάσχει στην 16η Διεθνή Σύνοδο του Blend Strategic Forum.

Την Πέμπτη το απόγευμα ο κ.Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει για την Μασσαλία όπου την Παρασκευή θα λάβει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου. Από τη Γαλλία θα επιστρέψει το βράδυ της ίδιας μέρας.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στο Σαββατοκύριακο 4-5 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου που θεωρούνται ως οι πλέον πιθανές ημερομηνίες για να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα όσα έχει σχεδιάσει.

Στο πλαίσιο των αλλαγών ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Βασίλης Κικίλιας να αλλάξουν υπουργική καρέκλα με τον σημερινό υπουργό Υγείας να μετακινείται είτε προς το υπουργείο Τουρισμού είτε προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε περίπτωση αντικατάστασης του κ.Χρυσοχοΐδη.

Βέβαιη είναι η είσοδος περισσότερων βουλευτών της ΝΔ στο νέο σχήμα, καθώς βίος της κυβέρνησης ήδη μπαίνει στο δεύτερο μισό της.

Δείτε επίσης